Menu

banner nieuws

Intensieve samenwerking tijdens crisissituaties

Opening HIC 2016 ruimte

De kliniek van locatie Arsis van GGZ Oost Brabant is verbouwd tot een volwaardige High Intensive Care en dit is gevierd met een Open huis waar de HIC op symbolische wijze is geopend. Op de HIC wordt in een veilige setting specialistische cliëntvriendelijke zorg geboden aan cliënten met ernstige psychische en psychiatrische klachten waarbij de eigen veiligheid of die van anderen in gevaar is (crisissituaties).

Opening HIC 2016 ODDroom: de HICirkel is rond
“De realisatie van de HIC is iets om trots op te zijn. We willen ons onderscheiden en tot de beste behoren. Niks doen is geen optie, want de huidige ambulante GGZ¬-zorg kan niet zonder regionale HIC¬-voorziening om goede zorg en veiligheid van de burgers in de regio te garanderen”, aldus Oscar Dekker, voorzitter Raad van Bestuur van GGZ Oost Brabant. Een Osse HIC was de droom van meerdere mensen die vanuit hun eigen perspectief betrokken zijn bij het herstel van en de zorg aan de cliënten van de HIC. Het gaat hier om familie/naasten, medewerkers, de cliënt zelf, ervaringsdeskundigen en verschillende maatschappelijk partners ‘uit de keten’.

Meer dan honderd genodigden bezochten het Open huis en waren getuigen van de symbolische openingshandeling onder leiding van Oscar Dekker. Tijdens de opening werd het HIC-beeldmerk als een puzzel in elkaar gezet, samen met directbetrokkenen die vanuit hun perspectief ‘gedroomd hadden’ over de realisatie van de HIC. (Lees hun reacties onderaan dit bericht.)

Opening HIC 2016 PMIn het HIC-beeldmerk is een cirkel zichtbaar dat bestaat uit vijf poppetjes; elk figuurtje symboliseert een ander perspectief, ofwel HIC-betrokkene. Paul Mangnus heeft dit beeldmerk ongeveer een jaar geleden uit eigen initiatief ontworpen, toen hij zelf als cliënt in Oss in zorg was. Doordat zijn ontwerp zo goed de intensieve samenwerking binnen de HIC verbeeldt, is ervoor gekozen om dit te gebruiken als HIC-beeldmerk.

Meer over HIC
Ga naar www.ggzoostbrabant.nl/hicoss of neem een digitaal kijkje op www.ggzoostbrabant.nl/hicvideo Ook kunt u contact opnemen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel. 0492 – 50 57 41.

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw