Menu

banner nieuws

113ON160340 blancokaart113 Zelfmoordpreventie is deze week gestart met een landelijke campagne om het aantal suïcides in Nederland terug te dringen. Met de campagne “De vraag van je leven” willen zij het taboe over zelfdoding doorbreken en erop wijzen dat je terecht kunt voor hulp bij 113. De campagne richt zich op het grote publiek, maar ook op huisartsen, zorgverleners en andere professionals. 113 Zelfmoordpreventie ontwikkelde de campagne samen met 7 regionale proefregio’s in Nederland, waaronder de regio Zuidoost-Brabant. De GGD heeft hierin de regie, GGZ Oost Brabant is een van de betrokken organisaties.

Jaarlijks overlijden in Nederland ruim 1850 mensen als gevolg van zelfdoding. Zelfdoding is een daad van wanhoop, vaak een gevolg van een grote persoonlijke crisis. Niemand wil echt dood, maar mensen willen vaak niet meer zo verder leven. Veel van de overlevenden zijn blij dat zij na een suïcidepoging nog leven en hebben ervaren dat hulp helpt.

De vraag van je leven
De landelijke campagne heeft als doel om publiek en zorgverleners bewust te maken dat aan dit maatschappelijke probleem iets te doen is. Door bijvoorbeeld te praten over zelfdoding, het herkennen van signalen en er op te wijzen dat je terecht kunt voor hulp bij 113. Uit onder zoek blijkt dat praten echt helpt als je het moeilijk hebt. De campagne laat daarom zien dat je door een vraag te stellen het verschil kan maken: De vraag van je leven.

Voor de landelijke campagne worden o.a. radiospots, abri’s , youtube, facebook en advertenties ingezet. Meer informatie over de campagne zie je in de video.

Proefregio Zuidoost-Brabant
De landelijke campagne is ontwikkeld in samenwerking met de 7 landelijke proefregio’s in Nederland, die deel uitmaken van het Suïcide Preventie Actienetwerk (Supranet), een initiatief van 113.nl De regio Zuidoost-Brabant is een van deze proefregio’s. Meer dan 15 (lokale) partijen hebben zich verbonden om samen te werken aan het verminderen van suïcide en suïcidepogingen. Ons gezamenlijke doel: Wij gaan zorgen dat er in onze regio geen burgers meer radeloos en eenzaam door suïcide hoeven te sterven

Bron: Communicatie

 

Ga naar boven

Achtergrond-blauw