Menu

banner-ADHD

Banner Klik kaart

Snel afgeleid, druk, impulsief moeite hebben met plannen. Kinderen met ADHD vinden het moeilijk om hun aandacht vast te houden en zich niet door allerlei prikkels uit de omgeving te laten afleiden.

Hyperactiviteit

Ze zijn, vooral op jongere leeftijd, voortdurend in beweging. Ze zijn vaak snel opgewonden en gefrustreerd. Vaak voelen zij een grote onrust van binnen. Stil zitten en rustig zijn kost ongewoon veel energie.

Impulsiviteit

Zij doen voordat ze denken. Ze houden zich niet (ook niet onbewust) bezig met de gevolgen van hun gedrag; de 'remfunctie' ontbreekt.

Regelfuncties

Ze vinden het moeilijk te plannen, en om hun emoties, motivatie en alertheid te reguleren en eerdere ervaringen te laten meespelen bij beslissingen en verwachtingen over de toekomst. Ze reageren daardoor ook anders op beloning en straf.

Wij maken een onderscheid tussen enkelvoudige ADHD en complexe ADHD (met comorbiditeit). Bij enkelvoudige ADHD wordt na intake, diagnostiek en kortdurende behandeling, de cliënt gemiddeld binnen een half jaar terugverwezen naar de eerste lijn.

Ga naar boven

Achtergrond-oranje