Na de aanmelding, bellen wij u om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Op dat moment bieden wij u ook aan om gebruik te maken van de Digitale poli en informeren we u over het cliëntenportaal MijnGGZOostBrabant.
Tijdens de intake willen we u beter leren kennen om een goed beeld te krijgen van uw situatie. Waar loopt u vast? Op welke gebieden ervaart u problemen? Wat verwacht u van ons?
Voor de afspraak vult u een aantal vragenlijsten in. Deze geven ons meer informatie over (de ernst van) uw klachten. Ook nadat uw behandeling is gestart meten we op verschillende momenten uw klachten en problemen. Dit doen we aan de hand van een interview en/of vragenlijsten.
Zo volgen we het effect van uw behandeling en zien we of uw klachten minder worden. Is dat niet het geval dan bekijken we samen of het anders kan.
Het kan prettig voor u zijn als er een familielid of andere bekende bij de afspraak is. Hij/zij kan u steunen en eventueel aanvullende informatie geven.
MijnGGZOostBrabant is uw persoonlijke, digitale omgeving. U vindt er informatie die van belang is voor uw behandeling en herstel. Op het moment dat wij u uitnodigen voor het intakegesprek ontvangt u informatie over hoe u uw portaal kunt activeren.
Lees de bewaarfolder Wat u moet weten
Onderzoek / diagnostiek
Soms is aanvullend onderzoek nodig om erachter te komen waar uw klachten en problemen vandaan komen. Denkt u hierbij aan psychiatrisch onderzoek, persoonlijkheidsonderzoek of een intelligentietest. We plannen hiervoor een nieuwe afspraak met u in.
Neem dit mee op de dag van de intake
- Paspoort of identiteitskaart
- Zorgverzekeringspasje
- Actueel medicatieoverzicht (op te vragen bij de apotheek)
- Kleingeld of bankpas voor het parkeren als u met de auto komt
- Uw agenda om vervolgafspraken te plannen
Wat kost mijn behandeling?
De kosten van uw behandeling en/of verblijf worden vergoed door uw zorgverzekeraar (Zorgverzekeringswet), de gemeente (WMO en Jeugdwet), het zorgkantoor (Wet langdurige zorg) of justitie (Forensische zorg). Ook als u na de intake niet in behandeling komt, bent u kosten verschuldigd, waaronder de kosten van het intakegesprek.
De rekening gaat in de meeste gevallen rechtstreeks van GGZ Oost Brabant naar de instantie die deze vergoedt. Bij de zorgverzekeraar vindt eventueel verrekening plaats met uw eigen risico. U ontvangt de rekening voor het eigen risico van de verzekeraar. Vraag na bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling wordt vergoed en naar de voorwaarden voor vergoedingen. Zo voorkomt u verrassingen.
Worden de kosten vergoed door de gemeente of het zorgkantoor, dan kan sprake zijn van een eigen bijdrage. U ontvangt de rekening dan van het CAK. Houdt u er rekening mee dat het eigen risico/eigen bijdrage geruime tijd na de start van behandeling in rekening kan worden gebracht. Bekijk hieronder ook de flyer Uw GGZ-kosten. NB: Indien er sprake is van een scheiding van wonen en zorg dan kan deze financiering voor u anders zijn.
Lees hier meer over: