Menu

banner-psychomotore-therapie

Wat is PMT?

In deze therapie leert u beter om te gaan met de gevolgen van een trauma en vergroot u de stabiliteit in uw dagelijks leven. Samen met de therapeut doet u lichamelijke oefeningen en opdrachten. Hierbij ligt de nadruk op lichaamservaring, lichaamsbeleving en het bewegingsgedrag. Het doel van de therapie is uw eigen lichaamssignalen en gevoelens te onderzoeken waardoor uw psychische klachten verminderen of verdwijnen.

Voor wie is de therapie bedoeld?

Voor mensen die moeite hebben met het contact maken met hun eigen lichaam, lichaamssignalen en gevoel. Ze hebben moeite met het aangeven van grenzen en het stilstaan bij de eigen wensen en behoeften. De therapie is voor ambulante cliënten en cliënten van de intensieve groepsbehandeling.

Waarom volgt u PMT?

Bij PMT bent u samen met de therapeut bezig met het doen van (lichamelijke) oefeningen en opdrachten. Hierbij ligt de nadruk op de lichaamservaring, de lichaamsbeleving en het bewegingsgedrag. De bedoeling is een gedragsverandering tot stand te brengen en om lichaamssignalen en gevoelens te onderzoeken waardoor uw psychische klachten verminderen of verdwijnen. Is het verminderen van uw klachten niet haalbaar, dan leert u om te gaan met de situatie en de klacht te begrijpen en accepteren.
Hierdoor leert u beter om te gaan met bovengenoemde gevolgen van trauma. U vergroot de stabiliteit in uw dagelijks leven.

Ga naar boven

Achtergrond-oranje