Menu

banner-groepstherapie

Wat houdt @LEV (Leven en voelen) in?

Tijdens deze rehabiliterende groepsbehandeling werkt u toe naar 'van acceptatie, via durven voelen, naar durven leven'. Dit doet u aan de hand van zes thema's: acceptatie, zelfcompassie, durven voelen / delen, durven dromen, durven vertrouwen en kwaliteiten ontdekken.

U volgt deze therapie in een groep, met maximaal acht anderen. Hiernaast behoort ook een gesprek met een psychiater tot de mogelijkheden. Tijdens de rehabiliterende deeltijdbehandeling krijgt u te maken met verschillende behandelaren, waaronder een psychiater, activiteitenbegeleider, sociotherapeut en geestelijk verzorger.

Voor wie is de therapie bedoeld?

Voor mensen die vastlopen in hun leven door ernstige psychiatrische problemen en ondanks behandeling niet voldoende zijn opgeknapt. De aard van uw problemen is hierbij niet belangrijk. Wel van belang is de wil om het beste uit uzelf en uw leven te halen. Het is ook van belang dat u in een groep aan uw problemen wilt werken maar, ook graag zelf de regie houdt.

Hoe lang duurt LEV?

De therapie duurt zes maanden. Gedurende twee dagen per week, neemt u deel aan verschillende groepsonderdelen. Na deze zes maanden heeft u de mogelijkheid LEV nog eens te volgen, ditmaal als senior.

Ga naar boven

Achtergrond-oranje