Menu

Wil jij ook nét dat beetje extra bieden?

GGZ Oost Brabant is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor uiteenlopende werkzaamheden, zowel individueel als in groepsverband.
Individueel kun je een maatje zijn van een cliënt en samen leuke dingen doen. Een praatje maken, koffie drinken, een dagje op stap, boodschappen doen, het wordt zeer gewaardeerd.
Je kunt als vrijwilliger ook ondersteunen bij groepsactiviteiten zoals sporten, koken, fietsen, wandelen, zwemmen, (volks)dansen, muziek maken of luisteren, biljarten, uitstapjes en verschillende avond- en seizoensgebonden activiteiten.
In een aantal ‘klik-momenten’ kun je ontdekken wat het beste bij jou past en waar jij voldoening uit haalt.

Wat kunnen we van elkaar verwachten?

Wij verwachten van jou dat je vriendelijk en respectvol bent. Om prettig met elkaar samen te werken is het belangrijk dat je gemaakte afspraken nakomt.
Van ons kun je verwachten:

 • Een prettig werkklimaat
 • Een vrijwilligersovereenkomst, verzekering en reiskostenvergoeding
 • Diverse scholingsmomenten
 • Tweemaal per jaar een gezellige vrijwilligersmiddag of -avond 
 • Een contactpersoon voor de dagelijkse begeleiding en evaluatie, en waar nodig ondersteuning door de vrijwilligerscoördinator.


Het werk dat je gaat doen en de locatie waar je wilt werken, spreken we in onderling overleg af. In de planning houden we uiteraard rekening met jouw vakanties of uitjes. Vrijwilligerswerk is altijd aanvullend, je neemt geen taken over die tot de werkzaamheden van de zorgprofessionals horen.

Vacatures vrijwilligerswerk

Er zijn verschillende interessante vacatures. Wil je graag weten welke dit zijn, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Globaal kun je kiezen uit deze mogelijkheden:

 • Maatje:
  Een vriend of vriendin waarmee we regelmatig persoonlijk contact hebben en onze verhalen delen onder het genot van een bakje koffie. Lekker samen, op stap gaan of uit eten. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Voor cliënten is dat niet altijd zo, toch hebben velen van hen ook behoefte aan een maatje om leuke dingen mee te doen. Samen een praatje maken, een kopje koffie drinken, een dagje op stap, boodschappen doen, het wordt zeer gewaardeerd!
 • Groepsactiviteiten:
  Samen met een beroepskracht ondersteun je groepsactiviteiten. Denk hierbij aan koken, zwemmen, wandelen, muziek, fietsen, uiterlijke verzorging, vissen, voetballen, spellenavond, uitstapjes en diverse avond- en seizoengebonden activiteiten.
 • Bijzondere taken:
  Waar specifieke vaardigheden voor nodig zijn: teksten maken; organiseren van werkzaamheden; bij toerbeurt rijden met personenbusje (klein rijbewijs); digitale kennis overdracht; ondersteuning voor ‘sporters’, ‘muzikanten’ en ‘winkelpersoneel’.

Direct contact

Theo Rovers, vrijwilligerscoördinator
T 0492 – 84 61 24
M 06 - 23 78 99 78
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie

Folder Vrijwilligerswerk

Ga naar boven