Seksueel misbruikt bij
jonge meisjes (3 t/m 6 jaar)
POPP-speltherapie
Voor wie?
Vanuit GGZ Oost Brabant bieden wij behandeling bij jonge meisjes (3 t/m 6 jaar) die seksueel misbruikt zijn. Vanuit jarenlange ervaring hebben wij hiervoor de POPP-therapie ontwikkeld. Deze behandeling wordt nu wetenschappelijk onderzocht. We werken samen met de Radboud Universiteit, en ons onderzoek is medisch-ethisch goedgekeurd.
Uw verwijzing maakt het verschil!
De kinderen hebben uw verwijzing naar de POPP-therapeut nodig! U verwijst door, wij zorgen voor de juiste hulp door het bieden van een kortdurende behandeling.
Waarom is verwijzen naar ons een goede keuze?
De POPP-therapie biedt veel voordelen: direct een intake, start binnen drie maanden De intake wordt meteen na de verwijzing ingepland. Na de intake start de therapie binnen drie maanden.
Kortdurend
De POPP-therapie bestaat uit tien wekelijkse individuele spelcontacten. Hierbij worden ook elementen uit de trauma-focused cognitieve gedragstherapie aangeboden. De ouder(s)/verzorger(s) worden betrokken bij de therapie en komen zelf vier keer.
Nooit ver van huis
De therapie wordt in verschillende regio’s van Oost-Brabant, Noord-Limburg en Nijmegen gegeven. We bekijken samen met de ouder(s)/verzorger(s) wat de meest geschikte locatie is.
Spelenderwijs
Spel is de taal van het kind. Juist bij ingrijpende gebeurtenissen is het voor een kind het meest logisch om traumatische ervaringen in spelvorm te uiten en te verwerken. Wij begeleiden het kind hierbij in een veilige speelse omgeving, waarbij eerst aandacht is voor psycho-educatie (uitleg), leren ontspannen en leren omgaan met gevoelens. Alle elementen worden in spelvorm aangeboden. Er is ook aandacht voor nee zeggen en terugvalpreventie.
Ouders zijn positief
Wij hebben jarenlange ervaring met de POPP-therapie, de resultaten in onze praktijk zijn goed. We horen dan ook vaak van ouders terug na de therapie: “Wij hebben ons kind weer terug, ze speelt en zingt weer”.
Wetenschappelijk onderzoek
De POPP-therapie wordt op dit moment wetenschappelijk onderzocht. Het doel hiervan is dat deze therapie voor meer kinderen beschikbaar kan komen. Ouder(s)/verzorger(s) nemen geheel vrijwillig deelnemen aan het POPP-onderzoek en de bijbehorende POPP-therapie. Het onderzoek houdt voor de ouders in, dat zij een aantal keren vragenlijsten invullen en een interview krijgen.
Klik hier voor meer informatie over het wetenschappelijk onderzoek van Lisette Kerssemakers.
Heeft u vragen of wilt u een kind aanmelden?
Mail, whatsapp of sms ons uw contactgegevens, dan nemen wij snel contact met u op.