Skip to main content

Innovatie is een speeltuin

‘Innovatie is een speeltuin’ 

Dwars door je organisatie heen op zoek gaan naar (sociale) innovatie en deze daadkrachtig realiseren, hoe doe je dat? Niet door lange voorstellen op papier te zetten. En niet door een commissie zich erover te laten buigen. Wat GGZ Oost Brabant voorstaat: vernieuwende ideeën ruimte geven én samen met talent (zoals onze rockstars) op een speelse manier met innovatie bezig zijn, bijvoorbeeld via een Dragons’ Den of Hackaton.

Zo zetten wij (sociale, want het gaat bij ons tenslotte vooral over mensen) innovatie op de kaart en brengen we onze organisatie in beweging.

Tip: luister naar deze podcast over digitalisatie en (sociale) innovatie in de GGZ met onze bestuursvoorzitter Fred Pijls in de rubriek ‘De Veranderaars’ van BNR Nieuwsradio.

Voorbeelden
De afgelopen jaren zijn al heel wat ideeën ontwikkeld en gerealiseerd. Niet alle ideeën vinden een weg naar de praktijk. Dat is niet erg, want misschien was de tijd nog niet rijp en kan het over een jaar wel. Momenteel experimenteren we op Huize Padua met sociale robotica en dynamische veiligheid
Wil je hier meer over weten? Kijk dan op deze speciale themapagina.

Goed idee? Laat van je horen!
Heb je als cliënt, naastbetrokkene, netwerkpartner of medewerker een klein of groot briljant idee? Heb je hier geen budget voor of mogelijkheden om dit te realiseren?
Neem dan onder het motto ‘goed idee, laat van je horen’ contact op met ons. Wellicht is het idee zeer geschikt voor de volgende Dragons’ Den of een van onze Hackathons. Natuurlijk kunnen we er ook eens over doorpraten tijdens een benen-op-tafel-sessie. 

Contact

Edwin de Koning 

088 – 846 21 72Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.