Skip to main content

Wonen en verblijven bij ons (LIV)

Een passende (tijdelijke) woonplek

Bij het zoeken naar een passende woonplek is de juiste balans tussen geborgenheid en zelfstandigheid belangrijk. De keuze hangt af van de wensen en mogelijkheden van de bewoner en zijn of haar problematiek. 

Woonplek
We kennen verschillende verblijf- en woonvormen binnen GGZ Oost Brabant: Langdurend Intensief Verblijf (LIV) op Levendig Landgoed Huize Padua, bij onze Hoogspecialistische centra: Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en Licht Verstandelijke Beperking & Psychiatrie (LVB-P) en onze woonvormen in de regio. Het gaat hierbij niet om verblijf op een opnameafdeling van GGZ Oost Brabant. Download hier het formulier aanmelden wonen LGGZ

Begeleiding
De begeleiding in deze verblijf- en woonvormen kan variëren van zeer intensief (24 uur per dag) tot een enkele keer per week. Ook hebben we appartementen waar bewoners zelfstandig wonen en waar alleen begeleiding gevraagd wordt als dat nodig is. Hieronder vindt u meer informatie per woonplek.

Ambulante Woonbegeleiding
Vanuit GGZ Oost Brabant bieden wij ambulante woonbegeleiding. Wij gaan aan de slag met praktische ondersteuning, zodat u zolang mogelijk thuis kunt blijven wonen en zo goed mogelijk deel kunt nemen aan de maatschappij. Onze specialisatie ligt bij het ondersteunen van mensen met een (ernstige) psychische aandoening. Lees ook onze flyer 

Onze woon- en verblijflocaties

 • Bunthorst 1

  Op Bunthorst 1 zijn wij er voor mensen met complexe en/of ernstige problematiek die 24-uurs zorg, behandeling en begeleiding nodig hebben. 

  Bunthorst 1A

  Op Bunthorst 1A zijn wij er voor mensen met complexe en/of ernstige problematiek die 24 uur per dag langdurige zorg, behandeling en begeleiding nodig hebben. We hebben 6 besloten verblijfsappartementen en 10 besloten trainingsappartementen. 

  Bunthorst 2

  Op Bunthorst 2 zijn wij er voor mensen met complexe en/of ernstige problematiek die 24 uur per dag langdurige zorg, behandeling en begeleiding nodig hebben. 

  Bunthorst 3

  Bunthorst 3, een afdeling voor volwassenen en ouderen op het mooie levendig landgoed Huize Padua in Boekel. Op Bunthorst 3 zijn wij er voor mensen met complexe en/of ernstige problematiek die 24 uur per dag langdurige zorg, behandeling en begeleiding nodig hebben. 

  Daniël de Brouwerstraat 26, 28, 30

  Welkom op de Daniel de Brouwerstraat (DBS), drie voormalige doktershuizen net buiten het Levendig Landgoed Huize Padua. Deze huizen zijn bedoeld voor volwassenen en ouderen met langdurige psychiatrische problemen. Zij kunnen hier dusdanig goed mee omgaan dat zij zelfstandig kunnen wonen en leven in een prikkelarme omgeving en nauwelijks begeleiding nodig hebben. Bij DBS hoort ook nog huisje ‘Heereveld’, in het dorp Handel. 

  Eikenheuvel 1

  Welkom op Eikenheuvel 1, een woonvorm voor volwassenen op het mooie Levendig Landgoed Huize Padua in Boekel. Op Eikenheuvel 1 zijn wij er voor mensen met niet aangeboren hersenletsel in combinatie met ernstige psychiatrische problematiek. 

  Eikenheuvel 2

  Welkom op Eikenheuvel 2, een woonvorm voor volwassenen en ouderen op het mooie Levendig Landgoed Huize Padua in Boekel. Op Eikenheuvel 2 zijn wij er voor mensen met complexe en/of ernstige problematiek die 24-uur langdurige zorg, behandeling en begeleiding nodig hebben. 

  Loef 1

  Welkom op Loef 1, een verblijfsafdeling voor volwassenen en ouderen op het mooie Levendig Landgoed Huize Padua in Boekel. Op Loef 1 zijn wij er voor volwassenen met een psychiatrische aandoening in combinatie met een licht verstandelijke beperking en een laag emotioneel ontwikkelingsniveau, die 24-uur langdurige intensieve zorg, behandeling en begeleiding nodig hebben met een besloten deur. 

  Springelbeek 1, 2

   Welkom op Springelbeek 1, 2, een appartementencomplex voor volwassenen en ouderen op het mooie Levendig Landgoed Huize Padua in Boekel. Op Springelbeek 1,2 zijn wij er voor mensen met complexe en/of ernstige problematiek die 24-uurs zorg, behandeling en begeleiding nodig hebben, maar die wel graag alleen wonen. 

  Kraanmeer 1

  Welkom op Kraanmeer 1, een verblijfsafdeling op de eerste verdieping van een voormalig klooster op het mooie Levendig Landgoed Huize Padua in Boekel. Op Kraanmeer 1 zijn we er voor volwassenen met een psychische aandoening in combinatie met een licht verstandelijke beperking die 24-uur langdurige zorg, behandeling en begeleiding nodig hebben. Kraanmeer 1 is een samenwerkingsverband tussen GGZ Oost Brabant en zorgaanbieder ORO en onderdeel van het Hoogspecialistische Centrum voor LVB-P. 

  Springelbeek 3

  Op Springelbeek 3 zijn wij er voor mensen met hersenletsel in combinatie met psychiatrische problemen. Hier bieden wij specialistische vervolgbehandeling voor mensen voor wie geen andere passende woonplek is. Springelbeek 3 is onderdeel van ons Hoogspecialistisch Centrum voor Hersenletsel en Neuropsychiatrie.

  Princepeel 3

  Op Princepeel 3 zijn wij er voor mensen met hersenletsel in combinatie met psychiatrische problemen. Hier bieden wij diagnostiek en revalidatie. Princepeel 3 is onderdeel van ons Hoogspecialistisch Centrum voor Hersenletsel en Neuropsychiatrie.

 • Heelwijk

  Welkom op Heelwijk in Heesch, een woonvorm waarbij ouderen met een psychiatrische beperking wonen in een eigen appartement.

 • De Pandelaar

  Welkom op de Pandelaar, een beschermde 24-uurs woonvoorziening aan de Pandelaar 104 in Gemert. Op de Pandelaar zijn wij er voor mensen met complexe en/of ernstige psychiatrische problematiek die (tijdelijk) niet thuis of zelfstandig kunnen wonen. 

  De Berken

  Welkom op de Berken, een beschermende woonvorm aan de Antoon Roelofsstraat 11 in Gemert. Op de Berken zijn wij er voor mensen met complexe en/of ernstige psychiatrische problematiek die (tijdelijk) niet thuis of zelfstandig kunnen wonen. 

 • Claraklooster

  Welkom in het Claraklooster in Helmond, een woonvorm waarbij volwassenen met een psychiatrische beperking wonen in een eigen appartement.

  Baroniehof

  Welkom op de Baroniehof 191 en 195. In deze geschakelde woningen midden in een gezellige woonwijk in Helmond, wonen volwassenen met ernstige psychiatrische problematiek bij wie zelfstandig wonen (tijdelijk) niet meer lukt. 

  De Eeuwsels

  Welkom op de Eeuwsels. Wij zijn er voor ouderen met psychische- en psychiatrische problematiek.  Bewoners van de Eeuwsels wonen zo zelfstandig mogelijk en krijgen waar nodig ondersteuning. We gaan hierbij uit van wat bewoners nog zelf kunnen en geven begeleiding wat niet meer zo goed alleen lukt. 

 • St. Jozefpark

   Welkom op Sint Jozefpark, een beschermde 24-uurs woonvoorziening in Deurne. Op Sint Jozefpark zijn wij er voor mensen met complexe en/of ernstige psychiatrische problematiek die (tijdelijk) niet thuis of zelfstandig kunnen wonen.

 • Verdistraat 81, 81a, 81b

  Welkom op de Verdistraat, een 24-uurs woonvoorziening in Oss. Op de Verdistraat zijn wij er voor mensen met complexe en/of ernstige psychiatrische aandoeningen. Bij ons kunnen mensen wonen en trainen om (meer) zelfstandigheid te krijgen met als doel om zelfstandig te gaan wonen. Daarnaast is er plek voor mensen die voor een langere tijd op de Verdistraat wonen met begeleiding op maat.

  Staringstraat

  Welkom op de Staringstraat, een 24-uurs woonvoorziening in Oss. Op de Staringstraat zijn wij er voor mensen met complexe en/of ernstige psychiatrische aandoeningen. Bij ons kunnen mensen wonen en trainen om (meer) zelfstandigheid te krijgen.  

 • WWA Emma

  Welkom op WWA Emma in Rosmalen, een woon- en werkvoorziening voor mensen met autisme in combinatie met psychiatrische problematiek en/of gedragsproblemen.  

 • Joseph Staete

  Welkom op Joseph Staete, een woonvoorziening voor ouderen in Veghel. Op Joseph Staete zijn wij er voor oudere mensen die te maken hebben met een combinatie van psychiatrische- lichamelijke en cognitieve problemen. Mensen die bij ons wonen hebben 24-uurs zorg, behandeling en begeleiding nodig. Op Joseph Staete kunnen 54 mensen terecht.